Květákové karbanátky
Fotogalerie:

Květákové karbanátky

Kristýna Seidlová
Kristýna Seidlová
Pardubice

Tyto zeleninové karbanátky se u nás osvědčily.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • 150 g eidam
  • 200 g uzenina
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rozebraný květák uvaříme doměkka. V misce rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou uzeninu, vejce a prolisovaný česnek. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Přidáme mouku a strouhanku, tak aby směs držela pohromadě. Vytvoříme karbanátky a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
    Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Tisknout