Martinova bašta
Fotogalerie:

Martinova bašta

Jana Bělková
Jana Bělková
Havířov-Město
Tato ostrá směs dokonale zasytí.Určitě vyzkoušej a nebudeš litovat.

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g pórek
  • 200 g mrkev
  • 1 chilli paprička
  • 70 g anglická slanina
  • 300 g klobása dle vlastního výběru
  • 420 g konzerva bílých fazolí v tomatové omáčce
  • 400 g (1plechovka) nasekaná sterilovaná rajčata
  • 250 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semeník a lusk nasekáme. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibulku a osmahneme slaninu. Pak přisypeme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše společně orestujeme.

  3. Do hrnce přidáme fazole v tomatě a nasekaná rajčata, přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 10 minut.


Zpět na článek: Martinova bašta
Zpět na článek: Martinova bašta
Tisknout