Masová směs chilli
Fotogalerie:

Masová směs chilli

Jitka Bajerová
Jitka Bajerová
p. Mokrá

Tuto rychlovku vařím ráda. Líbí se mi , co se dá z mletého masa vymyslet, nejen klasická sekaná nebo karbanátky.

Jitka Bajerová, Hostěnice

Ingredience

  • 750 g mleté maso (míchané nebo vepřové)
  • 4 středně velká cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 4 lžíce olej
  • 1/2 lžičky mletá sladká paprika
  • na špičku lžičky mletého chilli
  • 1/2 lžičky sušený rozmarýn
  • 500 - 750 ml voda
  • 1 kostka masox
  • 4 rajčata
  • 2 ks paprika
  • kukuřice mražená nebo konzervovaná
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi (nejlépe Wok) na rozehřátém oleji opékáme mleté maso. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, přidáme k masu a opékáme společně dozlatova.
  2. Až má maso barvičku přidáme koření,podlejeme vodou a přidám kostku masoxu. Necháme povařit asi tak 5-10 minut, přidáme zeleninu, kukuřici, podusíme asi tak 10 minut. Dochutíme a podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 7/2012 (16.7.2012)


Zpět na článek: Masová směs chilli
Tisknout