Košťátka pro rošťátka
Fotogalerie:

Košťátka pro rošťátka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Králíková, České Budějovice

Ingredience

  • 8 plátků sýra (eidam nebo gouda)
  • 16 stébel pažitky
  • 8 slaných tyčinek
  • 8 tyčinek s bramborovou příchutí

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr vyndáme z lednice a necháme ho chvíli povolit, aby změknul. Pak každý plátek přepůlíme a nastříháme třásně. Rozestupy děláme asi 4 mm.

  2. Pažitku natrháme asi na 15cm kousky a každý přejedeme tupou stranou nože. Tím se pažitka změkčí a nebude se tolik při vázání trhat.

  3. Na každou slanou tyčinku přiložíme kousek sýra, opatrně ho obmotáme, aby se nepotrhal, a svážeme pažitkou. Snažíme se co nejvíc utahovat, aby sýr dobře držel na tyčince.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Tisknout