Bažant na pepři s houbami
Fotogalerie:

Bažant na pepři s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 bažant
  • dle chuti sůl a pepř
  • špetka drceného kmínu
  • trocha hladké mouky
  • trocha oleje
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Houby přelijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.

  2. Naporcovaného bažanta řádně osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme chvíli odležet.

  3. Pak maso posypeme hladkou moukou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, vhodíme maso, zprudka opečeme a zalijeme vodou.

  4. Přidáme houby i s vodou a dusíme nebo spíš vaříme, dokud maso nezměkne. Měkké  maso vyndáme a omáčku ještě podle potřeby zahustíme.Podáváme s těstovinami, maso můžeme obrat do omáčky.

Tip redakce

K bažantovi se nejlépe hodí lesní houby, ale dá se připravit i se žampiony.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Tisknout