Sekaná s brokolicí
Fotogalerie:

Sekaná s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdoba každého stolu

Podle receptu Miroslava Kouřila z Pece pod Sněžkou

Ingredience

  • 180  g brokolice
  • sůl, kmín, mletý černý pepř
  • 2 rohlíky
  • 130  ml mléka
  • 1 větší cibule
  • 500  g mletého masa (50 % vepřové, 50 % hovězí)
  • 2 vejce
  • 2 lžičky majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo na vymazání formy
  • 200  g anglické slaniny (plátky)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na čtyři růžičky, očistíme je a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, pak scedíme a růžičky ochladíme ve studené vodě.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli nasáknout.

  3. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a přidáme ji do mísy k mletému masu. Zalijeme rozšlehanými vejci, přisypeme kmín, pepř, majoránku, osolíme, ochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme vymačkané rohlíky. Směs propracujeme, můžeme přilít 2–3 lžíce vody a hmotu rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Formu vymažeme sádlem a vyložíme plátky slaniny. Na ni rozetřeme polovinu dávky masové směsi, zatlačíme do ní růžičky brokolice a zakryjeme zbylou směsí. Přes ni přeložíme přesahující slaninu.

  5. V troubě při 180 °C pečeme asi hodinu. Šťávu od sekané slijeme a maso necháme ve formě téměř vychladnout. Pak ji přendáme na mřížku a necháme ji úplně zchladnout. Před podáváním sekanou krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Tisknout