Králík v marinádě
Fotogalerie:

Králík v marinádě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Radka Vobecká, Roudnice

Ingredience

  • 5 lžic majonézy
  • 4 lžičky koření na krkovičku
  • 2 lžičky uzené sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • na špičku nože muškátového květu
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžičky lístků čerstvého tymiánu
  • 1 králík
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Na marinádu smícháme majonézu, koření a hořčici. Přidáme tymián a promícháme, aby se všechny suroviny spojily.

  2. Králíka naporcujeme, mírně osolíme a opepříme. Vložíme do misky a potřeme marinádou. 

  3. Marinujeme minimálně 2 hodiny, nejlépe v ledničce do druhého dne.

  4. Namarinovaného králíka dáme do pekáče, podlijeme 250 ml vody a zakryjeme. Pečeme při 200 °C asi 60–80 minut, podle kvality masa.

  5. Na posledních 20 minut odkryjeme. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Tisknout