Plněné telecí měšce
Fotogalerie:

Plněné telecí měšce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Ingredience

  • 2 plátky telecího masa (z kýty)
  • sůl, pepř
  • 50  g anglické slaniny
  • 1/2 pórku
  • 4 žampiony
  • 1 lžíce oleje
  • dle chuti tymián
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky telecího masa rozklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Slaninu, pórek a žampiony nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme olej a opražíme anglickou slaninu dorůžova. Přidáme pórek a žampiony, osolíme, ochutíme tymiánem a krátce restujeme.

  3. krok3

    Nakonec do pánve rozklepneme vejce, promícháme a odstavíme z ohně. Vejce nemusí být úplně hotové, dodělá se pečením. Na každý plátek masa naneseme připravenou směs, stáhneme do tvaru měšce a zavážeme potravinářským provázkem.

  4. Měšce vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Podáváme teplé.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Tisknout