Králičí stehýnka v kabátku
Fotogalerie:

Králičí stehýnka v kabátku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Hronková, Praha

Ingredience

  • 4 stehna z králíka
  • trocha soli a pepře
  • 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého
  • 250  g plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1  kg brambor
  • 5 cibulí
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 3 vařená vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • hrst bylinek na ochucení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.

  2. Takto připravená stehýnka vložíme do vymazaného pekáčku, okolo upravíme oloupané a osolené brambory nakrájené na čtvrtky a kousky cibule.

  3. Maso poklademe kousky másla a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct, po 10 minutách přidáme vývar a s občasným podlitím a obracením pečeme dozlatova.

  4. Ke konci pečení do pekáčku nakrájíme čtvrtky vajec a promícháme. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Tisknout