Plněná jehněčí roláda
Fotogalerie:

Plněná jehněčí roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s novými brambory

Podle receptu Kateřiny Veselé ze Zlína

Ingredience

  • 400 g mladého jehněčího masa
  • trocha soli a pepře
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 50 g žampionů
  • na smažení olej
  • svazek rozmarýnu
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce sádla
  • 4–5 stroužků česneku
  • 100 ml červeného vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a necháme okapat. Potom je rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moct zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.

  2. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také pokrájíme.

  3. Tuto směs osmažíme na troše oleje společně s větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.

  4. Rohlík pokrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.

  5. Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.

  6. Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.

Tip redakce

Maso naklepávej z obou stran přes igelitový sáček a tenkou utěrku, tak se nepotrhá.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)


Zpět na článek: Plněná jehněčí roláda
Tisknout