Koláč bramboráč
Fotogalerie:

Koláč bramboráč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Helena Macháčková, Kladno

Ingredience

  • 500  g brambor
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžíce koření na americké brambory
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • NÁPLŇ:
  • 6 vajec
  • 1 hrnek mléka
  • 6 žampionů
  • 1 žlutá a 1 červená paprika
  • 4 jarní cibulky
  • 150  g opečené slaniny
  • 100  g strouhaného čedaru + na posyp
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ty dáme do mísy, zakápneme olivovým olejem, zasypeme kořením a parmazánem.

  2. Vše společně promícháme a pak jednotlivé plátky naskládáme do koláčové formy. Brambory předpečeme při 180 °C 15 minut.

  3. Mezitím připravíme náplň: vejce prošleháme s mlékem, vsypeme ostatní suroviny nakrájené na malé kousky a vlijeme do bramborového základu. Pečeme dalších 30 minut.

  4. Pár minut před koncem koláč vyndáme, posypeme ještě sýrem a dopečeme. Pokrm můžeme podávat teplý i studený.

Tip redakce

Aby byl koláč levnější, nahraď čedar klasickým eidamem. Na chuti to skoro nepoznáš.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Tisknout