Helena Macháčková, Kladno
Ingredience
- 500 g brambor
- trocha olivového oleje
- 1 lžíce koření na americké brambory
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- NÁPLŇ:
- 6 vajec
- 1 hrnek mléka
- 6 žampionů
- 1 žlutá a 1 červená paprika
- 4 jarní cibulky
- 150 g opečené slaniny
- 100 g strouhaného čedaru + na posyp
- podle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ty dáme do mísy, zakápneme olivovým olejem, zasypeme kořením a parmazánem.
-
Vše společně promícháme a pak jednotlivé plátky naskládáme do koláčové formy. Brambory předpečeme při 180 °C 15 minut.
-
Mezitím připravíme náplň: vejce prošleháme s mlékem, vsypeme ostatní suroviny nakrájené na malé kousky a vlijeme do bramborového základu. Pečeme dalších 30 minut.
-
Pár minut před koncem koláč vyndáme, posypeme ještě sýrem a dopečeme. Pokrm můžeme podávat teplý i studený.
Tip redakce
Aby byl koláč levnější, nahraď čedar klasickým eidamem. Na chuti to skoro nepoznáš.