Šárka Ouvová, Praha
Ingredience
- 4 velké brambory
- na potření olivový olej
- 200 g plátkové slaniny
- kousek másla
- 100 g čedaru
- 4–8 vajec
- trocha soli a pepře
- na posyp pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory dáme na plech s pečicím papírem a po celé délce je propícháme vidličkou. Pak je polijeme olivovým olejem a rukou celé potřeme. Plech dáme do trouby a pečeme 1 hodinu při 180 °C.
-
Mezitím slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Vypečenou slaninu přesuneme na papírový ubrousek a necháme vychladnout.
-
Když jsou brambory hotové, vykrojíme v nich po celé délce otvor a vydlabeme je. Brambory necháme lehce vychladnout a pak je vymažeme máslem. Na to dáme kostičky slaniny, na ně nastrouhaný sýr a do volného prostoru vyklepneme 1–2 vejce dle velikosti brambory. Vše osolíme, opepříme a posypeme pažitkou. Brambory vrátíme do trouby a zapékáme ještě 20 minut při 180 °C.