Vepřové na medu se švestkami
Fotogalerie:

Vepřové na medu se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 cm kousek zázvoru
  • 8 švestek
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem ho nařízneme v pravidelných asi centimetrových rozestupech. Jemně je osolíme a vmasírujeme sůl i do záhybů.

  2. krok2

    Nyní maso svážeme kuchyňským provázkem, vepřová pečeně bude kulatější, tedy rovnoměrněji zaoblená, a bude se rovnoměrněji propékat.

  3. krok3

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, při této nízké teplotě pečeme asi hodinu. V průběhu pečení maso potíráme směsí, kterou jsme získali smícháním medu se sójovou omáčkou a nastrouhaným kouskem zázvoru.

  4. Asi v polovině pečení přidáme k masu omyté vypeckované půlky švestek a společně dopečeme. Na závěr slijeme vypečenou šťávu a zahustíme ji lžící hladké mouky a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  5. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Jako přílohu uvaříme brambory a rozšťoucháme je se lžící másla a nasekanou pažitkou. Plátky masa podáváme se šťouchaným bramborem, omáčkou a kousky švestek.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)


Zpět na článek: Vepřové na medu se švestkami
Zpět na článek: Vepřové na medu se švestkami
Zpět na článek: Vepřové na medu se švestkami
Zpět na článek: Vepřové na medu se švestkami
Tisknout