Slané lupínky
Fotogalerie:

Slané lupínky

Martina Beranová
Martina Beranová
Jihlava
Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml vody
  • 100 g rostlinného tuku Perla Plus Vitamíny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosijeme na vál a přidáme sůl. Přidáme tuk a dle potřeby vodu a zaděláme vláčné těsto. Z něj vyválíme velmi slabou placku, kterou přeneseme na pomaštěný plech.

  2. Teprve na plechu ji rádýlkem rozkrájíme na čtverečky. Necháme je těsně u sebe, jak jsme je rozkrájeli, protože pečením se od sebe rozestoupí.

  3. Potřeme je rozšlehaným vejcem, polovinu posypeme kmínem, druhou polovinu mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Tisknout