Miniroládky
Fotogalerie:

Miniroládky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní chuti.

Eliška Kopřivová, Praha

Ingredience

  • 1 kg krůtích prsou
  • trocha soli a pepře
  • trocha medové hořčice
  • 150 g plátků anglické slaniny
  • 1 bazalkové pesto
  • podle chuti sušená rajčata
  • 100 g tvrdého sýra v celku
  • na smažení olej
  • podle potřeby zelené olivy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Lehce je potřeme medovou hořčicí, poklademe je slaninou, potřeme bazalkovým pestem, doprostřed každého plátku rozložíme pokrájená sušená rajčata, na to dáme hranolek tvrdého sýra a maso zavineme do rolády. 

  2. krok2

    Jednotlivé roládky svážeme pomocí režné nitě a smažíme ze všech stran na oleji. Přendáme do pekáčku, zakápneme vysmaženým olejem a pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut.

  3. Po upečení odstraníme nitě, maso necháme vychladnout a nakrájíme ho na plátky. 

  4. Na párátko napichujeme vždy olivu a 1 plátek.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Tisknout