Perkelt s paprikou
Fotogalerie:

Perkelt s paprikou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hovězí maso je u nás hitovka. Vepřové je moc tučné
a kuřecí zase suché.

Linda Krupičková, Břeclav

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 4 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 2 zelené papriky
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibule na malé kousky. Sádlo rozpustíme, osmahneme cibuli a maso, osolíme a opepříme a zalijeme trochou vody. Za občasného míchání dusíme, než se voda vyvaří. Přidáme obě mleté papriky, kmín, drcený česnek. Potom přisypeme krájená rajčata a na malé kousky pokrájené zelené papriky. Část paprik si necháme stranou na ozdobu.

  2. Vše dusíme přiklopené doměkka. Během dušení můžeme přidat trochu vody. Hotový perkelt
    ozdobíme kousky zelené papriky a podáváme s nočky.

Tip redakce

Milovníci ostrých chutí přidají nasekanou feferonku nebo špetku chilli.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout