Srnčí medailonky
Fotogalerie:

Srnčí medailonky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná minutka z kýty...

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 300–400 g srnčí zadní kýty
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka rozmarýnu a tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • 25 g másla
  • 3–4 lžíce brusinek
  • 100 ml vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme je na medailonky (asi 3 na 1 porci) a dáme do misky. Zakapeme olejem, posypeme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem a proložíme plátky česneku. Dáme odležet do druhého dne do lednice.

  2. Pak rozpálíme pánev, odstraníme plátky česneku a medailonky zprudka opečeme. Dáme je stranou a v pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu a potom plátky cibule. Vmícháme polovinu brusinek, zastříkneme vývarem a necháme redukovat. 

  3. Šťávu dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem. Vrátíme zpět medailonky, prohřejeme a podáváme. Ozdobíme zbylými brusinkami. Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.   


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout