Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 velké kuře (2–2,5 kg) vykostěné na roládu
  • 1 hrst lístků čerstvé petržele a koriandru (poměr 70 : 30)
  • 4 vejce
  • 150 g Lopenické slaniny (nebo dobré domácí)
  • 1 velká cibule
  • dle potřeby kuřecí vývar
  • trocha soli a pepře
  • trocha hladké mouky
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plát vykostěného kuřete na místech, kde není dostatek masa, doplníme masem z prsou tak, aby byl plát všude stejně vysoký.  Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe najemno nasekanými lístky natě petržele a koriandru. 

  2. Ve větší pánvi uděláme z vajec omeletu a necháme ji vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky. Vyškvaříme ji na menší pánvi, jakmile pustí trochu tuku, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. 

  3. Na maso s bylinkami položíme na půl překrojenou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule. Takto naplněný plát pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití. 

  4. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme. Dáme na plech a pečeme podlité kuřecím vývarem asi na 1,5 hod. na střední teplotu. Pečeme přiklopené, když je roláda měkká, poklademe ji plátky másla a pečeme bez pokličky tak dlouho, dokud nezíská zlatavou křupavou kůrčičku. 

  5. Šťávu z vypečené rolády zasypeme moukou a necháme 10 minut provařit. Na závěr dochutíme oříškem másla.    


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout