Během vaření si stihneš i uklidit.
Marie Klíčová, Prostějov
Ingredience
- 1 kg vepřové plecko
- 3 větší cibule
- 5 stroužků česnek
- 2 lžičky gulášové koření
- 3 lžičky sladká mletá paprika
- 3 lžíce solamyl
- 2 ks hovězí bujon
- špetka soli a pepře
- 750 ml voda
- alobal na přikrytí
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Nakrájíme maso‚ cibuli a postupně přidáváme ostatní suroviny (bujony rozpustíme v troše vody, poté dolijeme do 1 l). Vše řádně promícháme a dáme do pekáče.
-
Pekáč celý obalíme alobalem. Pečeme při 250 °C asi 1‚5 hodiny. Nedolíváme vodu‚ nemícháme‚ nesundáváme alobal. Podáváme s těstovinami.