Krůtí na víně
Fotogalerie:

Krůtí na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je dobré i z kuřecích stehen.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 600 g krůtí horní stehno
  • 100 ml olej
  • 2 lžičky cukr krystal
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky kmín
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 lžíce koření gurmán (Avokádo)
  • 300 ml červené víno
  • 60 g tuk
  • podle potřeby hladká mouka
  • 100 ml mléko
  • 250 ml smetana 30%
  • 1 kostka karpatský bujon (Maggi)
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g strouhaný křen
  • 2 lžičky křenová pasta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna bez kůže nakrájíme na středně velké kousky. Z oleje, cukru, soli, mletého kmínu, drceného česneku, mleté červené papriky, směsi koření a červeného vína připravíme marinádu, do které vložíme maso. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc do druhého dne.

  2. Maso s marinádou přesuneme do pekáče a pečeme přikryté poklicí nebo alobalem  při teplotě 180 °C po dobu přibližně 90 minut. Na posledních 15 minut odklopíme.

  3. V hrnci zatím rozehřejeme tuk, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, smetanou, přidáme také bujon, dochutíme solí i pepřem a provaříme. Nakonec vmícháme strouhaný křen s pastou. Maso podáváme s brambory a omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)


Zpět na článek: Krůtí na víně
Tisknout