Vepřová roláda
Fotogalerie:

Vepřová roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo mrkve lze použít i jinou zeleninu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřové maso od žeber na roládu (plát)
  • 2 ks větší mrkev
  • 15 lístků čerstvá bazalka
  • špetka soli, pepře a kmínu
  • trocha vývaru
  • trocha oleje
  • 2 cibule
  • trocha mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme‚ osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky. Na rozprostřené maso s bazalkou položíme mrkev jako nádivku. Naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme. Vzniklou roládu potřeme směsí soli‚ pepře a v hmoždíři rozdrceného kmínu. 

  2. Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté ji dáme na plech a lehce podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dvě celé neloupané cibule. Přiklopíme po-
    klicí a pečeme 1,5 hodiny při střední teplotě. Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a 10 minut povaříme. Roláda je velmi šťavnatá‚ takže kdo nechce omáčku, může si ji dát samotnou s bramborem. 

Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Tisknout