Dančí svíčková
Fotogalerie:

Dančí svíčková

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso z daňka nám chutná víc než srnčí.

Vlasta Jiřková, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 700 g dančí svíčková
  • trocha pepře
  • 1 lžička med
  • 20 ml koňak
  • větvičky rozmarýnu
  • 5-6 plátků parmská šunka
  • 200-300 g kořenová zelenina
  • 3 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opepříme, potřeme medem, zakapeme koňakem a olejem, proložíme rozmarýnem a necháme přes noc odležet. Pak je vyndáme, odstraníme rozmarýn, osolíme a zabalíme do šunky. Prudce na oleji osmahneme a dopečeme v troubě asi 20 minut. Z výpeku připravíme šťávu.

  2. Zeleninu opečeme na přepuštěném másle a lehce osolíme. Podáváme s nakrájeným masem.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)


Zpět na článek: Dančí svíčková
Tisknout