Zapečená plněná dýně
Fotogalerie:

Zapečená plněná dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyhle maličké dýně mě nadchly. U nás v zelenině je mají po celý rok, a tak pořád vymýšlím, jak je netradičně připravit.

Jana Kolouchová, Plzeň

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • trocha soli
  • olej podle potřeby
  • 1 cibule
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha pepře
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brambora
  • petrželová nať
  • 100 g sýr feta
  • 1 vejce
  • 10 g dýňová semínka
  • 10 g vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Dýni důkladně omyjeme, ostrým nožem odřízneme vršek a vydlabeme semínka a vlákna, aby zbyla jen dužina. Zevnitř trochu osolíme a pokapeme olejem. 

  2. krok2

    V kastrolu zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté krůtí maso, osolíme, ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a trochou chilli a 10 minut restujeme. Promícháváme, aby se netvořily hrudky. Směs necháme chvilku vystydnout. 

  3. krok3

    Bramboru nastrouháme na jemném struhadle, petržel nasekáme, feta sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Nakonec vmícháme vejce, semínka a ořechy. 

  4. Směsí naplníme dýni, přiklopíme odříznutým vrškem a pečeme v troubě při 190 °C přibližně hodinu.

  5. Pečenou plněnou dýni podáváme tak, že ji nakrájíme na jednotlivé porce společně s náplní. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)


Zpět na článek: Zapečená plněná dýně
Zpět na článek: Zapečená plněná dýně
Zpět na článek: Zapečená plněná dýně
Zpět na článek: Zapečená plněná dýně
Tisknout