Středověké kuře v obležení
Fotogalerie:

Středověké kuře v obležení

Richard Jakl

Sokolov

Nejlepší je s dobře vychlazeným pivem.

Richard Jakl, Sokolov

Ingredience

  • 50 g sádlo
  • 2 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 500 g křimické kysané zelí
  • kuřecí díly z 1/2 kuřete
  • sůl podle potřeby
  • trocha kmínu
  • 7 ks brambory

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s na kostičky pokrájenou anglickou slaninou. Vše rozložíme do zapékací mísy či malého pekáčku. Přidáme pokrájené‚ lehce vymačkané kysané zelí a na ně položíme osolené a okmínované kuřecí díly (stehýnka, čtvrtky nebo  i celou půlku). Kolem dokola položíme na poloviny rozkrojené oloupané a osolené brambory. Můžeme přidat trochu vody se šťávou ze zelí. Zakryjeme alobalem.

  2. Dáme asi na 30 minut péct do vyhřáté trouby. Vyzkoušíme‚ zda jsou brambory již měkké, a poté mísu odkryjeme a necháme 15 minut zapéct dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Tisknout