Čokoládové chilli paličky
Fotogalerie:

Čokoládové chilli paličky

Hana Veselá

Žirovnice

Kombinace sladkého a ostrého je úžasná.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 4 lžičky sůl
  • 4 lžičky mleté chilli
  • 8 ks kuřecí paličky
  • 1,5 kg menší brambory
  • 150 g čokoláda na vaření
  • olej podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si v mističce připravíme směs soli a mletého chilli,  společně důkladně promícháme. Brambory ponecháme ve slupce a řádně je kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Pak je rozkrájíme na měsíčky nebo hranolky a nasypeme na plech.

  2. Zakapeme olejem, bohatě posypeme směsí soli a mletého chilli a pak vše dobře promícháme. Opět posypeme připravenou směsí a pak pečeme asi 30 minut v troubě při 200 °C. Během pečení s brambory občas zatřeseme nebo je zamícháme, aby se nepřilepily a byly rovnoměrně propečené ze všech stran pěkně dozlatova.

  3. Do menšího pekáčku nalijeme asi 5 lžic oleje. Každou paličku před vložením do pekáčku obalíme připravenou směsí soli s chilli a prsty ji ještě jemně rozetřeme, aby se do masa lépe vpravila. Paličky pečeme v pekáčku zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení paličky otáčíme a poléváme výpekem, aby se na nich utvořila zlatá kůrčička.

  4. Přichystáme si vodní lázeň. Do nádoby, kterou vložíme do vařící vody, nalijeme jednu lžíci oleje a rozlámeme do ní čokoládu na vaření. Přisypeme asi tři špetky mletého chilli. Mícháme až do rozpuštění čokolády. Přeliv ponecháme v teplé lázni až do servírování, aby netuhl. Na každý talíř pak nasypeme porci opečených brambor a přidáme dvě paličky. Brambory polijeme výpekem z masa a maso  čokoládovým přelivem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)


Zpět na článek: Čokoládové chilli paličky
Tisknout