Jehněčí na slanině
Fotogalerie:

Jehněčí na slanině

Barbora Vávrová

Břestek

Při nákupu vybíráme co nejlibovější maso.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 300 g jehněčí maso
  • 4-6 stroužků česnek
  • 1 větší cibule
  • trocha sádla
  • 2 pikantní klobásy
  • 200 g anglická slanina
  • trocha hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, zbavíme tučných částí a potřeme česnekem se solí. Necháme 10 minut odpočinout.

  2. Pak maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky a na sádle ji necháme zesklovatět, přidáme zbylý česnek. Poté na ní opečeme nakrájené maso.

  3. Přidáme nakrájené klobásy a slaninu. Smažíme, dokud slanina nepustí šťávu, a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Poté zaprášíme moukou, provaříme a dochutíme.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)


Zpět na článek: Jehněčí na slanině
Tisknout