Hořčičné kotlety
Fotogalerie:

Hořčičné kotlety

Andrea Šebístková

Praha

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou.

Andrea Šebístková, Praha

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 4 vepřové kotlety
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • trocha oleje
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce petrželka
  • 250 ml vývar
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na proužky nakrájenou cibuli promícháme s hořčicí a moukou. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem, naklepeme je a na oleji osmažíme. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a nasekaný česnek.

  2. Přidáme petrželku, podlijeme vývarem a povaříme. Vložíme maso, zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Maso přendáme na talíře a přelijeme omáčkou.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout