Hraběnčiny roštěnky
Fotogalerie:

Hraběnčiny roštěnky

Květa Kroupová

Praha

Podáváme s rýží nebo s makarony.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěná
  • špetka soli a pepře
  • 1 lžička sladká paprika
  • 2 cibule
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1/2 ks zakysaná smetana
  • 5 plátků citron
  • špetka cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Roštěnky nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce.

  2. Cibuli nakrájíme, zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme ji na rozehřátém másle. Pak ji vyjmeme a dáme stranou.

  3. Maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme. V polovině přidáme plátky citronu (bez pecek), kysanou smetanu s moukou a přikryté dál dusíme. Když je maso měkké, dochutíme omáčku podle potřeby cukrem.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)


Zpět na článek: Hraběnčiny roštěnky
Tisknout