Dobrota ze srdce a jazyka
Fotogalerie:

Dobrota ze srdce a jazyka

Karel Kroupa

Praha

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 3 cibule
  • olej podle potřeby
  • 200 g prorostlá slanina
  • 4 stroužky česnek
  • 400 g vepřové plecko
  • 1 vepřové srdce
  • 1 vepřový jazyk
  • 8 kuliček jalovec
  • 4 ks bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • trocha kmínu
  • pepř podle chuti
  • sůl podle potřeby
  • 10 cm pórek
  • 1 hrstička vlašské ořechy
  • sójová omáčka
  • 1--2 lžičky solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě cibule nakrájíme nahrubo a orestujeme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli  vše přendáme do hrnce, ve kterém budeme vařit.

  2. Maso a vnitřnosti očistíme a nakrájíme na stejně široké nudličky. Směs okořeníme, osolíme a pořádně promícháme. Takto připravenou masovou směs přidáme do rozpáleného cibulového základu a zprudka opečeme. Za stálého podlévání vodou (maso by nemělo ve vodě plavat)  dusíme hodinu a půl, až je vše, zejména srdce a jazyk, měkké.

  3. Chvíli před dokončením přidáme na proužky nakrájenou zbylou cibuli, pórek a hrstičku ořechů.  Přidáme několik kapek sójové omáčky a zahustíme solamylem. Podáváme s brambory, chlebem nebo rýží.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Tisknout