Masové kuličky s cuketou
Fotogalerie:

Masové kuličky s cuketou

Ivana Černá

Praha

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 100 g ovesné vločky
  • 300 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cuketa
  • 2 jablka
  • trocha škrobové moučky
  • 600 g mleté maso
  • 100 g pórek
  • špetka muškátového květu
  • 1 hrst nasekaná petrželka
  • na obalení polohrubá mouka
  • olej na smažení
  • Na oblohu:
  • kousky jablek
  • kolečka cibulek a další zelenina
  • dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme  vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.

  2. Cuketu nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na kousek jablka a přizdobíme cibulí, případně další zeleninou. Podáváme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Tisknout