Marinované kuře s rýží
Fotogalerie:

Marinované kuře s rýží

Lucie Michálková

Ostrava

Kuře na tento způsob patří mezi mé nejoblíbenější.

Lucie Michálková, Ostrava

Ingredience

  • 1 balíček grilovací koření
  • 4 lžíce med
  • 140 g rajčatový protlak
  • 1 lžíce olej
  • 100 ml voda
  • 6 stroužků česnek
  • 4 kuřecí čtvrtky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme marinádu: v míse smícháme grilovací koření, med, rajčatový protlak, olej, vodu a dochutíme třeným česnekem. Přidáme maso a necháme je naložené nejméně 3 hodiny.

  2. krok2

    Potom maso i s marinádou vložíme do pekáče. Pečeme zhruba 1 hodinu při 180 °C. Během pečení maso poléváme marinádou z pekáče, aby se nevysušilo a mělo pěknou barvu. Podáváme s rýží, bramborami nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Tisknout