Kuřecí nugety s pikantní  krustou
Fotogalerie:

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Dagmar Bártová

Mělník

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba na farmářských trzích, bude oběd dokonalý.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • podle chuti mletý pepř
  • trocha soli
  • špetka mletého chilli
  • 1 bílek
  • 500 ml bílé víno
  • 4 lžíce strouhanka
  • 4 lžíce sekané lískové ořechy
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na malé hranolky a okořeníme pepřem, solí a špetkou chilli koření. Necháme asi deset minut odležet.

  2. krok2

    Připravíme si ořechový obal: do misky vložíme bílek a vidličkou jej našleháme do pěny. Přidáme bílé víno a spolu s bílkem promícháme. Pak přidáme strouhanku, nasekané ořechy a ochutíme solí a pepřem. Těstíčko důkladně promícháme.

  3. krok3

    Z připravené ořechové hmoty rukama tvoříme malé placičky, do kterých zabalíme ochucené kuřecí maso.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené hranolky po všech stranách zprudka osmažíme, aby získaly zlatavou barvu. Hotové je vyndáme z pánve a položíme na savý papír, aby přebytečný tuk odkapal.

  5. Teplé nugety podáváme s vařenými brambory. Dají se jíst i studené s pečivem a sterilovanými okurkami.

Tip redakce

Nugety jsou výborné i z krůtího masa. Do obalovacího těstíčka můžeš přidat drcené kukuřičné lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Tisknout