Brynzové pirohy
Fotogalerie:

Brynzové pirohy

Ota Suchomel

Dobřichovice

Vaření mě opravdu baví, a i když to tak na první pohled nevypadá, mnoho věcí už zvládnu sám.

Ota Suchomel (6 let), Dobřichovice

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 1 vejce
  • 1,5 lžičky sůl
  • 200 ml vlažná voda
  • Náplň:
  • 200 g brynza
  • 4-5 ks brambory
  • 1/2 svazku pažitka
  • Na posypání:
  • 100 g slanina
  • 1/2 svazku pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Polohrubou mouku spojíme s hrnkem vody, vejcem, solí. Na pomoučeném vále vyválíme placku, z níž tvořítkem vykrajujeme kolečka, která plníme předem připravenou náplní. Buď je děláme pomocí tvořítka, nebo na přimáčknutí krajů použijeme okraj vidličky – aby pirohy lépe držely a při vaření se neotvíraly.

  2. krok2

    Náplň: brambory ve slupce uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Studené je najemno nastrouháme, přidáme brynzu a nasekanou pažitku. Všechno smícháme.

  3. Naplněné pirohy vkládáme do vroucí mírně osolené vody a vaříme je přibližně  6–7 minut. Uvařené pirohy polijeme usmaženou slaninou a posypeme pažitkou.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Tisknout