Vepřová pečeně s houbovými knedlíky
Fotogalerie:

Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Klára Stejskalová

Zlín

Právě kvůli knedlíkům se každý rok tak těším na houbovou sezonu. Z čerstvých hub jsou totiž nejlepší.

Klára Stejskalová, Zlín

Ingredience

  • 800 g vepřová pečeně
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olej
  • 80 g směs hřibů
  • špetka drceného kmínu
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 150 ml smetana
  • Knedlíky:
  • 5 ks dva dny staré rohlíky
  • 100 g směs hřibů
  • 100 ml mléko
  • 3 vejce
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na rostlinném oleji orestujeme cibuli do mírně nazlátlé barvy, přidáme hřiby, drcený kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na závěr přilijeme smetanu a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Ztvrdlé rohlíky nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme houby a přilijeme mléko. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do mísy s houskou, bílky vyšleháme do tuhé pěny. Housku s houbami promícháme, mírně osolíme a zapracujeme vyšlehaný sníh.

  3. krok3

    Na pracovní plochu si připravíme potravinářskou fólii. Tu poklademe směsí na houbové knedlíky. Zarolujeme a strany utáhneme zatočením fólie. Vaříme ve vodě po dobu 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Tisknout