Závitky se sýrem a švestkami
Fotogalerie:

Závitky se sýrem a švestkami

Taťána Pyšná

Praha

Chuť sladkého ovoce se výborně doplňuje s masem a oběma sýry.

Taťána Pyšná, Praha

Ingredience

  • 4 plátky krůtí prsa
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 4 plátky šunka
  • 4 plátky tvrdý sýr
  • 100 g niva
  • 20 ks sušené švestky
  • 8 ks olivy
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • trocha mandlových lupínků
  • 500 ml slepičí vývar
  • trocha hladké mouky
  • 1 smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme. Osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme šunku‚ plátkový sýr‚ na to dáme kousek nivy‚ 3 sušené švestky‚ 2 olivy. Maso svineme do rolek a provázkem dobře svážeme. Na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme ze všech stran. Pak je vyjmeme.

  2. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli‚ pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko a rozkrájené zbylé sušené švestky s lupínky mandlí. Ještě chvíli restujeme.

  3. Maso vrátíme do výpeku‚ podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Nejdříve pečeme asi půl hodiny pod pokličkou‚ pak další půlhodinu odkryté. Upečené maso vyjmeme a odstraníme provázek. Výpek zahustíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a v případě potřeby dochutíme solí i pepřem.

Tip redakce

Vhodnou přílohou je rýže. Nejlepší je klasická dlouhozrnná, protože se z ní dobře dělají naběračkou kopečky. Rýže parboiled by se sypala.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Tisknout