Losos s hrachovou kaší
Fotogalerie:

Losos s hrachovou kaší

Nikol Řeháková

Nový Jičín

Společně se barvou i chutí výborně doplňují.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Ingredience

  • 3 plátky slanina
  • na smažení olivový olej
  • 2 steaky z lososa
  • sůl podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 400 g mražený hrášek
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce máslo
  • podle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Až bude křupavá, dáme ji bokem. Steaky z lososa osolíme a osmažíme ve výpeku ze slaniny. Pečeme podle tloušťky steaku 1–3 minuty po jedné a 4–6 minut po druhé straně.

  2. V hrnci necháme vařit vodu, do které přidáme 2 stroužky česneku. Přisypeme hrášek a vaříme asi 3 minuty. Poté hrášek přecedíme a spolu s půlkou stroužku česneku, který se vařil s hráškem, dáme do mixéru. Přidáme smetanu, máslo, sůl i pepř a vše rozmixujeme.

  3. Osmažené steaky z lososa posypeme křupavou slaninou a podáváme společně s hrachovou kaší.

Tip redakce

Hrášek by se neměl vařit příliš dlouho, jinak ztratí svou krásně svěží barvu.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Tisknout