Kotleta v česneku a medu
Fotogalerie:

Kotleta v česneku a medu

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Nevěděla jsem, co uvařit, tak jsem zkusila tento recept. Všem moc chutnal.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg kýta nebo kotleta
  • dle chuti česnek
  • dle chuti med
  • dle chuti koření
  • sůl, pepř
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu vcelku pomažeme utřeným česnekem a posypeme oblíbeným kořením. Já jsem dala koření gyros.

  2. Na dno pekáče nakrájíme 2-3 cibule. Čím víc cibule, tím více bude šťávy a položíme na cibuli kýtu.

  3. Necháme péct 45 minut. Pak maso pomažeme medem smíchaným s olejem a pravidelně maso podléváme, dokud nezměkne.

  4. Maso podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Tisknout