Svařáček
Fotogalerie:

Svařáček

Helena Svobodová

Poděbrady

Zahřeje i krásně provoní byt.

Helena Svobodová, Poděbrady

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 ml červené polosladké víno
  • 3 plátky pomeranč
  • 3 plátky citron
  • 4 plátky zázvor
  • malý kousek celý badyán
  • 4 kousky celá skořice
  • 6 kousků hřebíček
  • 2 lžíce cukr
  • 2 plátky pomeranč na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pomeranč i citron omyjeme pod teplou vodou a spolu se zázvorem oloupeme a nakrájíme potřebný počet plátků. Pokud použijeme biocitrusy, nemusíme je loupat.

  2. Do kastrůlku nalijeme víno a spolu s ovocem, zázvorem, kořením a cukrem přivedeme do varu. Při mírné teplotě povaříme asi 3 minuty. Horké svařené víno nalijeme do sklenic a ozdobíme plátkem pomeranče.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)


Zpět na článek: Svařáček
Tisknout