Opilý kančí guláš
Fotogalerie:

Opilý kančí guláš

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 4 cibule
  • sádlo
  • 100 g slanina
  • 750 g kančí plec
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika
  • 100 ml bílé víno
  • 30 ml rum
  • hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a smažíme ve větším hrnci na sádle. Po chvilce řidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme a přidáme na kostky nakrájenou kančí plec. Maso dusíme ve vlastní šťávě a když se nám šťáva začíná vypařovat přidáme k masu sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku, vše pečlivě mícháme a ještě krátce orestujeme.

  2. Podlijeme 1 dl bílého vína, krátce podusíme a zalejeme horkou vodou nebo zvěřinovým vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Když je maso měkké, přilijeme do guláše 3 cl rumu a guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme ještě 15 minut.

    Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Tisknout