Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.
Alena Klírová, Mýto
Ingredience
- 4 cibule
- sádlo
- 100 g slanina
- 750 g kančí plec
- sůl
- mletý černý pepř
- drcený kmín
- sladká mletá paprika
- pálivá mletá paprika
- 100 ml bílé víno
- 30 ml rum
- hladká mouka
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
250 Kč
Postup přípravy
-
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a smažíme ve větším hrnci na sádle. Po chvilce řidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme a přidáme na kostky nakrájenou kančí plec. Maso dusíme ve vlastní šťávě a když se nám šťáva začíná vypařovat přidáme k masu sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku, vše pečlivě mícháme a ještě krátce orestujeme.
-
Podlijeme 1 dl bílého vína, krátce podusíme a zalejeme horkou vodou nebo zvěřinovým vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Když je maso měkké, přilijeme do guláše 3 cl rumu a guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme ještě 15 minut.
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.