Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Fotogalerie:

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g kuřecí srdíčka
  • 500 g kuřecí játra
  • 1 velká cibule
  • 150 g uzená slanina
  • 3 lžíce vývar Demi-glace
  • 10 kuliček jalovec
  • 3 větvičky rozmarýn
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Kuřecí srdíčka dobře opláchneme, zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Játra očistíme, propláchneme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Vnitřnosti přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme doměkka asi 30 minut.

  3. Dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a  zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody. Necháme 10 minut zlehka probublávat za občasného promíchání. Podáváme s rýží.


Zpět na článek: Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Zpět na článek: Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Zpět na článek: Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Tisknout