Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí.
Kristýna Suchánková, Liberec
Ingredience
- 1 cibule
- trocha sádlo
- 100 g anglická slanina
- 500 g kančí maso
- vodka nebo slivovice červená paprika, kmín, pepř
- červená paprika 50 ml
- cuketa 1
- sušené houby 1
- česnek hrst
- sůl 3-4 stroužky
- trocha
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle s anglickou slaninou dotmava, přihodíme na kousky nakrájené maso a orestujeme. Přidáme červenou papriku‚ kmín a pepř, podlijeme horkou vodou a dusíme. Můžeme přidat i panáčka něčeho ostřejšího, třeba vodky‚ aby maso dřív změklo.
-
Když je maso měkké, přidáme nakrájenou červenou papriku a cuketu pokrájenou na nudličky‚ pár usušených hub‚ nasekaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Podáváme buď s rýží, nebo vařenými brambory.