Kančí s houbami a paprikou
Fotogalerie:

Kančí s houbami a paprikou

Kristýna Suchánková
Kristýna Suchánková
Liberec

Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí. 

Kristýna Suchánková, Liberec

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha sádlo
  • 100 g anglická slanina
  • 500 g kančí maso
  • vodka nebo slivovice červená paprika, kmín, pepř
  • červená paprika 50 ml
  • cuketa 1
  • sušené houby 1
  • česnek hrst
  • sůl 3-4 stroužky
  • trocha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle s anglickou slaninou dotmava,  přihodíme na kousky nakrájené maso a orestujeme. Přidáme červenou papriku‚ kmín a pepř, podlijeme horkou vodou a dusíme. Můžeme přidat i panáčka něčeho ostřejšího, třeba vodky‚ aby maso dřív změklo. 

  2. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou červenou papriku a cuketu pokrájenou na nudličky‚ pár usušených hub‚ nasekaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Podáváme buď s rýží, nebo vařenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)


Zpět na článek: Kančí s houbami a paprikou
Tisknout