Hovězí roštěná
Fotogalerie:

Výborná roštěná

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem. 

Monika Nová, Ktiš 

Ingredience

  • trocha olej
  • 2 cibule
  • 8 vepřové nebo hovězí plátky masa
  • špetka sůl a pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 kostka masox
  • 1 vejce natvrdo
  • 1 kyselá okurka
  • trocha jíška

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli. Naklepeme maso‚ osolíme‚ opepříme a potřeme hořčicí. Plátky orestujeme na cibulce. Zalijeme vývarem či vodou a dusíme doměkka. 

  2. Když je maso měkké‚ tak je vyndáme a dochutíme omáčku. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme masox a omáčku zahustíme tmavou jíškou. Do omáčky vrátíme maso. Na závěr přidáme na kostičky nakrájené uvařené vejce a okurku. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)


Zpět na článek: Výborná roštěná
Tisknout