Grilované steaky s kukuřičnými klasy
Fotogalerie:

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Iva Procházková

Plzeň
Když jsem kupovala grilovací pánev, manžel hudroval, že bude k ničemu. Teď na ni nedá dopustit.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 4 libové plátky bez hovězí roštěná
  • dle potřeby olej olivový
  • 1 lžíce pepř barevný
  • špetka sůl
  • 1 snítka rozmarýn
  • 4 kukuřičný klas
  • 1 sklenka cibulky sterilizované
  • 2 francouzské bageta
  • dle potřeby máslo
  • dle chuti sůl bylinková

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Necháme asi hodinu marinovat.
  2. krok2 Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo.
  3. Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu.
  4. Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3–4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5–6 minut.
  5. Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).

    TIP: Maso při nakládání nikdy nesol, sůl z něj vytahuje příliš mnoho vody. Maso nenapichuj na vidličku, aby nevytekla šťáva. Používej raději kleště.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Tisknout