Novohradská smažená ryba
Fotogalerie:

Novohradská smažená ryba

Martina Lednická

Vodňany
Jednoduchá pochoutka, která se dá udělat ze všech druhů ryb.
Martina Lednická, Vodňany

Ingredience

  • ryba – kapr, lín, pstruh nebo plotice
  • sůl podle chuti
  • 1 palice česnek
  • trochu paprika sladká mletá
  • trochu olej na smažení
  • mouka hladká dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu nakrájíme na podkovy, které naložíme den předem do česneku utřeného se solí a dáme do chladničky.
  2. krok2 Druhý den rybu nezbavujeme česneku a rovnou ji obalíme ve sladké paprice a následně v hladké mouce. Už nesolíme.
  3. krok3 Podkovy smažíme na oleji zprudka z obou stran asi 5 minut. Maso je díky naložení křehké a voňavé. Podáváme
    s brambory a nebo s chlebem.

    TIP: Víš, jak zabít rybu? Nejlépe prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrábeme šupiny, vždy od ocasu proti směru jejich růstu. Půjde to lépe, když rybu ponoříme na chvíli do vroucí vody. Pak ji vykucháme. Rozřízneme ji od ocasu na břišní straně a vyjmeme vnitřnosti. Postupujeme odzadu dopředu. Žlučový váček opatrně vyřízneme a ihned zahodíme. Rybu pak příčně nakrájíme na porce a omyjeme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)


Zpět na článek: Novohradská smažená ryba
Zpět na článek: Novohradská smažená ryba
Zpět na článek: Novohradská smažená ryba
Zpět na článek: Novohradská smažená ryba
Tisknout