Vrabci v protlaku
Fotogalerie:

Vrabci v protlaku

Romana Kortusová

Stochov
Známé jídlo jsem zkusila trochu upravit.
Romana Kortusová, Stochov

Ingredience

  • 500 g vepřové plecko
  • špetka kmín
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej na smažení
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 protlak rajčatový
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
  2. Potom je přendáme do pekáče a podlijeme. Pečeme v troubě při 180 °C. Když je poloměkké, přidáme rozetřený česnek a rajčatový protlak. Osladíme. Podlijeme vodou. 
  3. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce provaříme. Maso vrátíme zpět do pekáče. Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)


Zpět na článek: Vrabci v protlaku
Tisknout