Vepřové na kečupu
Fotogalerie:

Vepřové na kečupu

Veronika Blatská

Strakonice
Toto jídlo připravuji v tlakovém hrnci.
Veronika Blatská, Strakonice

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 3–4 cibule
  • 400 g maso vepřové
  • 3 stroužky česnek
  • 5 lžic kečup
  • 1 lžíce hořčice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme olej, nahrubo nakrájenou cibuli a vepřové maso pokrájené na nudličky. Osolíme a opepříme a smažíme, dokud cibule nezhnědne.
  2. Hrnec odstavíme, přidáme ostrý kečup, ostrou hořčici, česnek, bobkový list a směs zalijeme asi 200 ml vody. Přiklopíme a zhruba 15 minut dusíme na mírném ohni.
  3. Sundáme pokličku, a je-li třeba, necháme odpařit zbylou vodu. Tato dobrota nejlépe chutná s rýží.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout