Toto jídlo připravuji v tlakovém hrnci.
Veronika Blatská, Strakonice
Ingredience
- 2 lžíce olej
- 3–4 cibule
- 400 g maso vepřové
- 3 stroužky česnek
- 5 lžic kečup
- 1 lžíce hořčice
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 bobkový list
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Do hrnce dáme olej, nahrubo nakrájenou cibuli a vepřové maso pokrájené na nudličky. Osolíme a opepříme a smažíme, dokud cibule nezhnědne.
-
Hrnec odstavíme, přidáme ostrý kečup, ostrou hořčici, česnek, bobkový list a směs zalijeme asi 200 ml vody. Přiklopíme a zhruba 15 minut dusíme na mírném ohni.
-
Sundáme pokličku, a je-li třeba, necháme odpařit zbylou vodu. Tato dobrota nejlépe chutná s rýží.