Krůtí maso jsem si oblíbila. Je dietní, a pokud se dobře připraví, také šťavnaté a chutné.
Míla Slavíková, Velké Meziříčí
Ingredience
- 500 g maso krůtí
- 2 lžíce olej na smažení
- 1 brokolice
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 kelímek smetana na vaření
- 100 g sýr eidam
- 2 lžíce máslo
- 4 lžíce strouhanka
- 2 lžíce mandle nasekané
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Potom je mírně osolíme, opepříme a na pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran.
-
Maso přendáme do zapékací nádoby a zalijeme smetanou na vaření. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Vařenou brokolici potom smícháme s nastrouhaným sýrem, rozpuštěným máslem a strouhankou.
-
Brokolicovou směs navršíme na maso a posypeme mandlovými lupínky. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Podáváme s brambory nebo zeleninovým salátem.TIP: Pokud někdo z tvé rodiny nemá rád brokolici, můžeš ji nahradit květákem.