Krůtí maso s brokolicí
Fotogalerie:

Krůtí maso s brokolicí

Míla Slavíková

Velké Meziříčí
Krůtí maso jsem si oblíbila. Je dietní, a pokud se dobře připraví, také šťavnaté a chutné.
Míla Slavíková, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 500 g maso krůtí
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 1 brokolice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 kelímek smetana na vaření
  • 100 g sýr eidam
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce mandle nasekané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Potom je mírně osolíme, opepříme a na pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran.
  2. Maso přendáme do zapékací nádoby a zalijeme smetanou na vaření. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Vařenou brokolici potom smícháme s nastrouhaným sýrem, rozpuštěným máslem a strouhankou.
  3. Brokolicovou směs navršíme na maso a posypeme mandlovými lupínky. Zapékáme v předehřáté troubě na 180  °C asi 30 minut. Podáváme s brambory nebo zeleninovým salátem.
     
    TIP: Pokud někdo z tvé rodiny nemá rád brokolici, můžeš ji nahradit květákem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout