Zapečený lilek
Fotogalerie:

Zapečený lilek

Iva Semotánová

Chválkov
Zdravá a lehká letní pochoutka.
Iva Semotánová, Chválkov

Ingredience

  • 2 lilek
  • 250 ml smetana
  • 1 vejce
  • 1 lžice olej
  • 300 g kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 100 g niva
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g šunka
  • 5 rajčata sušená
  • koření provensálské

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozpůlíme‚ odkrojíme stopku a posolíme. Necháme vypotit na půl hodiny. Pak na olivovém oleji z obou stran osmažíme.
  2. Promáčkneme vnitřek na naplnění. Osmažíme cibulku‚ přidáme kousky masa a usmažíme. Přidáme kostičky papriky‚ česnek‚ šunku‚ rajčata. Dochutíme kořením, kečupem a osmažíme.
  3. Tím naplníme lilek a zalijeme ho rozšlehaným vejcem se smetanou a sýrem. Zapečeme při 200 °C.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)


Zpět na článek: Zapečený lilek
Tisknout