Losos na víně
Fotogalerie:

Losos na víně

Petra Javorská

České Velenice
V poslední době mi moc zachutnal losos. Připravuji ho na mnoho způsobů, ale asi nejvíc mi chutná na víně.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • 1 lžíce bazalka
  • 100 ml šlehačka
  • 350 g losos
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml víno bílé
  • jíška
  • máslo na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme‚ opepříme a dáme na pánev‚ ve které jsme rozpustili máslo.
  2. krok2
    Lososa osmahneme po obou stranách a necháme ho pod pokličkou podusit doměkka.
    Hotovou rybu vyjmeme.
  3. Do výpeku z ryby přidáme smetanu‚ víno a bylinky. Necháme povařit. Dle chuti dosolíme. Pokud se nám zdá omáčka moc řídká‚ zahustíme ji hotovou jíškou.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Tisknout