Nové zelí s bůčkem po čínsku
Fotogalerie:

Nové zelí s bůčkem po čínsku

Renata Vitoušová

Praha
Recept, který posílám, je velmi jednoduchý a levný. Stačí jen myslet trochu dopředu, abys stihla maso a zelí nechat řádně odležet. Manžel prohlásil, že jídlo chutná jako čína, a přitom je vydatnější. S čerstvým chlebem je určitě nejlepší.
Renata Vitoušová, Praha

 

Ingredience

  • omáčka sojová
  • 2 lžíce solamyl
  • 5 stroužků česnek
  • 1 zelí hlávkové
  • 1/2 kg bůček

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zelí nakrájíme na nudličky a necháme stát. Maso také nakrájíme na nudličky, česnek na plátky. Přidáme ho k masu, osolíme, zakápneme trochou vody (asi 2 lžíce) a necháme dvě hodiny uležet. Zelí zalijeme vařící vodou a necháme také stát.
  2. krok2
    Zelí scedíme a maso pražíme, až se vyškvaří sádlo (je-li maso libové, přidáme sádlo nebo olej).

  3. krok3
    Pak přidáme solamyl, scezené zelí a necháme 10 minut pod poklicí dusit. Na­konec dochutíme sójovou omáč­kou. Podáváme s chlebem.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)


Zpět na článek: Nové zelí s bůčkem po čínsku
Zpět na článek: Nové zelí s bůčkem po čínsku
Zpět na článek: Nové zelí s bůčkem po čínsku
Zpět na článek: Nové zelí s bůčkem po čínsku
Tisknout